Hakkında Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere sahip olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının başka bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın güvenli bir şekilde binayı vazgeçme etmelerini sağlamlar.

Malzeme: Yangın baplarında ekseriyetle çelik yahut ilenmeşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar daha dayanıklı ve yangına karşı henüz pekliklidir.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan kapılar, bozuk yangın çıkış bapsı olarak tercih edilebilir.

Yangın merdivenleri yangın ile yan yana sel ve sarsıntı kadar başka natürel afetlerdede kullanılabilir olması yüz inceden inceye korunmalıdır.

Sistem odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın kapısıdır, yangın dayanımının yerı gün otomasyon sistemlerine müsait aksesuarlarla donatılmıştır. Tip odası yangın kapıları camlı olur.

Ciddi sınıftaki medarımaişetyerlerinde bile insanoğluın bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak sinein çift kanatlı yangın bapsı tercih edilebilir.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, yükselmekını etkileyen bir öbür faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara onat olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Bu kabilinden yerlerde belirttiğimiz üzere yek yangın çıkış noktasının olması da yerinde olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu kabil kriterlerin dikkate aldatmaınarak gerekli nüshada yangın merdivenin binalara bütünleşmiş edilmesinde bile yarar vardır.

Yangın Çıkış Bapsı Ne Açılır? Yangın Çıkış Bapsı kullanıldığı binada yaşanan yangın veya evgin bir durumda insanların yavaş bir itmesi ile dâhilen dışarıya çın açılmaktadır.

Yangın Merdiveni Bapsı Elbette Olmalı? Yangın Merdiveni Kapısı olarak da adlandırılan Yangın Bapları insanoğluın bir tehlike simultane kolaylıkla ve istanbul Yanggın kapısı fiyatları hızla yangın merdivenine ulaşarak oradan boşaltma olmalarını sağlayacak yapıda olmalıdır.

Metanet: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve makul bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına nazaran belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; mevki nüshası 4’ü geçmeyen ve seans ammaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde zemin olarak yangı merdiveni bulunması gereken bünyelar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın Kapısı yangın ve benzeri acil durumlarda insanoğluın dışarıya en hızlı biçimde tahliyesini sağlayan kapılara maruz isimdir.

Kanatlardan biri durağan tutulabilir, evgin durumda bir pim mekanizması ile haydi haydi açılması sağlanabilir.

Report this wiki page